dinsdag 14 juni 2011

Trend van Nu: Tablets

Microtrend: Handheld computers, tablets
Maxitrend: Digitalisering
Megatrend: Technologisering

Een tablet PC is eigenlijk een afgeleid product van de laptop. De laptop – zoals het woord zelf al zegt – is een computer die je vaak op schoot of op een bureau gebruikt. De tablet daarentegen is een computer die je in de hand kan houden en gemakkelijk op deze manier kunt gebruiken. Deze soort computers worden ook wel handheld computers genoemd.
ipad appleWat is een tablet PC?
De tablet PC heeft niet alle mogelijkheden van een laptop en is net iets uitgebreider dan een PDA of smartphone. Ook de rekenkracht (processor) van een tablet is niet zo groot als die van een laptop, maar wel vaak weer groter dan die van een PDA. De tablet is vooral bedoeld om overal te kunnen werken aan kleine documenten, het nieuws bij te houden, video’s te bekijken, te surfen op het internet en spelletjes te spelen. Kortom, alle ‘kleine’ handelingen die met met een laptop doet kun je op een mobiele manier met een tablet PC doen.

De ‘vroegere’ tablet PC’s moesten nog bediend worden met een soort pen, stylus genaamd. Met deze pen kon je de functies van de tablet PC bedienen. Tegenwoordig is het bij de meeste nieuwe tablet PC’s mogelijk om met je vingers alle functies te bedienen door middel van een touchscreen. De manier van invoeren van tekens is bij een tablet ook anders dan bij een laptop aangezien een tablet PC niet beschikt over een toetsenbord – wat overigens bij veel tablets wel optioneel te koop is. Bij een tablet PC verschijnt een toetsenbord in beeld waar je als gebruiker dan met het touchscreen de juiste tekens op aan kunt tikken.

De reden dat men tegenwoordig steeds meer gebruik maakt van de tablets komt door de snelle samenleving waarin we tegenwoordig leven. Mensen willen overal en altijd bereikbaar zijn, met een tablet is dit heel eenvoudig. Hij is makkelijk om mee te nemen en zeer gebruiksvriendelijk.

gemaakt door Jos-Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten