dinsdag 14 juni 2011

Trend uit het verleden: Minidisc

Microtrend: Multimedia
Maxitrend: Entertainment
Megatrend: Technologisering
De minidisc is een digitaal medium dat in 1991 op de markt is gebracht door Sony.  De minidisc was ontwikkeld om de muziekcassette te vervangen. Er waren twee versies van de minidisc op de markt gebracht. De minidisc kon normaal iets van 60 minuten afspelen. Hierna kwamen er ook schijven die 80 minuten konden afspelen, dus nog meer dan eerst.
Voordat de minidisc uit kwam probeerde Sony de vele voordelen van de minidisc naar voren te brengen. De minidisc is met name ontstaan uit de groeiende technologie en de multimediale groei. Met de minidisc kon je goed opnemen bijvoorbeeld een lange tekst oplezen was geen probleem voor de minidisc . Dit werd op de schrijf geplaatst. De minidisc was alleen niet genoeg multimediaal voor de consument.


De reden dat mensen steeds meer gebruik gingen maken van de minidisc komt voort uit de snelle ontwikkeling van technologie. In de tijd dat de minidisc populair werd was men al een tijd uitgekeken op de CD. Rondlopen met een doosje cd's in je hand was niet zo handig. Op een minidisc was dit allemaal niet nodig, zeer makkelijk en praktisch dus.
Lotte Hordijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten