dinsdag 14 juni 2011

Goede Conceptlancering: De Playstation Move, de Wii, X-box Kinect

Microtrend: Fitness
Maxitrend: Beweging van de jeugd
Megatrend: Gezondheid

Tegenwoordig is lichaamsbeweging heel belangrijk. De jeugd kruipt steeds meer achter de computer en buitenspelen doen kinderen bijna niet meer. Op deze manier wordt de jeugd steeds dikker, ze krijgen geen lichamelijke beweging meer. Vandaar dat de makers van Sony, Microsoft en Nintendo spellen hebben ontworpen voor op de spelcomputer dat aan te sturen is via je eigen lichaamsbeweging. Op deze manier worden kinderen op een speelse manier gedwongen om aan het bewegen te blijven.



In de 3 spelcomputers zit weinig verschil behalve de naam (playstation, de wii, en de x-box) Ze zien er misschien verschillend uit maar hebben allemaal dezelfde functie. Je hebt een controller in je hand waarmee je een poppetje kan laten bewegen op je televisie scherm. Dit gebeurd d.m.v. lichaamsbewegingen die worden gezien door een balkje dat je boven de televisie dient te plaatsen.

Het concept is een succes en het meerendeel van de jeugd speelt regelmatig op één van deze 3 spelcomputers. Zelfs oudere mensen zijn verslaafd geraakt aan deze nieuwe manier van computeren.


gemaakt door Jos-Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten